Интервю с Георги Прусийски – съосновател на Webrika Academy и CTO на dietata.com

georgi
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
  1. Разкажи малко за себе си.

Казвам се Георги Прусийски и съм на 24 години, родом от Плевен. Занимавам се с програмиране от 4 години. Работил съм в доста компании и за 4-годишния си опит успях да участвам и ръководя доста интересни проекти като сайтове за онлайн телевизия, ecommerce платформи, уебсайт билдъри и други SASS платформи.

 

  1. Как се реши да започнеш собствен бизнес?

Решението беше доста лесно за мен. Да създам нещо свое винаги е била целта. Имах нужда да натрупам солиден опит в ИТ сферата, който след време да превърна в успешен бизнес.

 

  1. Как възникна идеята да създадете ИТ академия в Плевен?

Причините за възникването на идеята са доста, но ще се опитам да ги обобщя. С брат ми, Симеон Прусийски, сме преподавали в подобни ИТ академии в София. В опита си като преподаватели и наблюдавайки резултата от работата ни, забелязахме, че това е успешен модел за образоване и създаване на бъдещи ИТ специалисти. Сега идва и въпросът „Защо в Плевен?“. Винаги сме смятали, че Плевен е един прекрасен град, в който има умни и будни млади хора. В опита ни като специалисти в София забелязахме, че не малък процент от ИТ специалистите са именно плевенчани, следователно в Плевен има почва и подходящи хора за ИТ сферата. Друг фактор беше началото на деурбанизацията, което забелязахме. Наши приятели от Пловдив, Стара Загора, Враца, Русе и други градове преместиха бизнеса си там. Създадоха се ИТ академии, Co-Working пространства и малко по малко бизнесът се ориентира там. Зададохме си въпроса – „Защо не в Плевен?“. За да проверим дали има интерес към ИТ сектора в града, направихме безплатен ИТ семинар BizzIT . georgi2Семинарът имаше за цел да представи всички аспекти на Интернет пространството и нанего присъстваха 140 души (което ние смятаме за огромен успех). След показания интерес към семинара ние окочателно решихме да създадем Webrika IT Academy georgi3

  1. Имаш ли други проекти, по които работиш?

Да. Има още два проекта, върху които работя. Единият е индивидуален диетичен кетеринг, базиран върху 90-дневната диета. Предлагаме на потребителите както изготвяне на индивидуална диета от сертифициран диетолог, така и доставяне на храната по диетата, която сме им направили. Повече информация може да получите на сайта ни dietata.com , а конкретно за кетъринга  – http://dietata.com/ketyring-90-dnevna-dieta/.dietata1

Сега работим и по организирането на BizzIT в София. Събитието ще се състои в зала 3 на НДК на 23.01.2016 г. и цели да представи стъпките за изграждане на успешен бизнес в ИТ сферата. Като лектори сме поканили едни от най-успешните българи в този бизнес. Събитието ще бъде с благотворителна цел и приходите от билетите ще отидат за лечение на едно болно от детска церебрална парализа дете. Повече информация ще разпространим скоро чрез нашите медиини партньори.

 

  1. Какви трудности си срещал и все още срещаш по пътя?

Винаги началото е трудно, така че трудностите са доста. Главните са с управлението на собственото ми време. Отначалото се опитвах да съчетавам твърде много неща – резултатът беше, че нищо не завършвах до край. Не си приоритеризирах нещата правилно и се съсредоточавах върху грешните неща (Точно обратното на това, което изповядва принципът на парето.

 

  1. Какво ще посъветваш хората, които смятат да започнат бизнес и да изградят собствен продукт?

Внимателно да изберат това, с което ще се занимават. Винаги си личи, когато човек прави нещо, което не му доставя удоволствие. Човек трябва да вярва в това, което прави, и да е убеден в ползата от него. Това е моята формула за успех! 🙂

 

  1. Какво искаш да разкажеш на нашата аудитория за Startup обществото?

Нямам думи. Това са страхотни проактивни хора, опитващи се и успяващи да правят успешен бизнес не само в България, а и на международно ниво. Според мен това е най-отвореното общество, което има за цел да споделя уменията и опита си. Има редица събития, на които всеки човек може да се информира за доста интересни теми като предприемачество, ИТ, онлайн бизнес, изграждане на бизнес план и всичко друго, което е нужно човек да стартира собствен бизнес. Повече информация относно събитията може да получите на http://startup.bg/ . Хората в това общество са доста отзивчиви и са готови да помогнат с каквото могат на всеки, който има желание да развива някакъв бизнес.

 

(Visited 310 times, 2 visits today)

Коментари