Как да започнем нов бизнес?

jci_logo
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Безплатен семинар за „Първи стъпки в бизнеса“ организира в Пловдив Junior Chamber International (JCI) – най-голямата неправителствена младежка организация в света, която има представителство и тук. Събитието е насочено предимно към младите хора и ще се проведе на 28-ми ноември (събота) от 9:00 часа, в Аулата на Технически университет – Пловдив.

Целта е предприемачи и професионалисти от различни сфери да се срещнат със студенти и млади хора, които искат да научат повече за различните предизвикателства при стартирането на собствен бизнес. Лекторите са успели в своята сфера професионалисти, които чрез практически съвети и личен опит, се очаква да предадат нови знания и да мотивират всеки, който прохожда в бизнеса или има желание да започне нов. Събитието се организира с подкрепата на Tendrik, mediacafe.bg и Технически университет София – филиал Пловдив.

След успеха от проведените три предходни семинара през 2014 и 2015 година, на които се събраха общо над 500 човека, можем само да се гордеем с влиянието, постигнато върху младежката и предприемаческата среда в Пловдив. Семинарът става все по-популярен и по-разпознаваем в нашия град. Въпреки това, подборът на лекторите в „Първи стъпки в бизнеса – 4“ ще бъде още по-амбициозен, организацията – още по-сериозна от преди, а цената остава същата – безплатна”, коментира локалният президент на JCI Plovdiv – Петър Дяксов

Сред лекторите на „Първи стъпки в бизнеса“ този ноември е Георги Държанлиев – основател на pravatami.bg, който участва засилено в проекти, засягащи човешките права. Инициативата “120 000.bg“ е най-големият му принос за предприемаческата екосистема в страната. Държанлиев е носител на Грамота “Джон Атанасов“ за проекти с голям обществен принос и е сред отличените млади българи в конкурса “40 до 40“ на Дарик радио.

Собственикът на една от първите родни компании, които разработват приложения за FacebookИвайло Христов – също е сред лекторите на семинара. Той е носител на наградата в конкурса за млади мениджъри и предприемачи Next Generation. Клиенти на компанията му са гиганти като Nike, Ikea, Toyota и Seat.

За първи път студентите и участниците в срещата ще могат да задават и своите въпроси, свързани със създаването на собствени информационни сайтове и страници в интернет пространството. Как да решим кога сме готови да имаме собствена медия, как да финансираме един медиен проект и можем ли да отстояваме независимостта си в информационната журналистика? A възможно ли хобито ни да се превърне в добър бизнес? На тези и още въпроси може да даде отговор дългогодишният главен редактор на Българското Национално Дарик радио в Пловдив Лалка Златанова, която е и регионален представител на най-голямата интернет компания в България Net info.

Всички, които мечтаят за собствен проект, свързан със спорта и развлекателния бизнес, също ще могат да чуят интересни примери.

За това как можем да бъдем успешни в търговията и да разкрием мрежа от магазини ще разкаже Константин Василев – собственик на фирма за ламиниран паркет. Фирмата разполага с 5 шоу-рума в Централна и Южна България.

Последният обявен лектор има дългогодишен опит като софтуерен разработчик и се казва Симеон Прусийски. Той основател на първата IT академия в Плевен и съосновател на дигиталната агенция насочена към стартиращи компании. Той ще даде насоки на участниците, кои са най-често допусканите грешки на новите онлайн бизнеси и съответно как да ги избягват.

Всеки, който иска да заяви участието си в семинара, може да го направи на: http://seminar.jci.bg/

(Visited 84 times, 1 visits today)

Коментари