Български StartUp за виртуална реалност сключи сделка със Самсунг

intugame
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Българската компания за виртуална реалност Іntugаmе е основана преди година, но за краткото си съществуване постига големи успехи. Първоначалното финансиране на стартъпът идва от инвестиционния фонд LAUNCHub. Следващата стъпка е кандидатстването за акселератора Boost VC, от които харесват предлаганите проекти на формата и канят Іntugаmе да стане част тяхната програма Tribe 7 в Силициевата долина. Българският стартъп е сред по-малко от 20 избрани компании измежду стотици кандидатствали, което прави успеха им още по-голям. Преди заминаването за САЩ стартъпът успява да договори сделка с технологичния гигант Samsung за VR пакет, в който с всяка продажба на техен телефон и шлем при мобилен оператор купувачът ще получава и код за тяхното приложение.

b_Photo-by-Dimitar-Kalinovski-710771587c

Идеята на Георги Георгиев и Красимир Николов за създаването на Іntugаmе VR се заражда покрай Gооglе Glаѕѕ. Момчетата създават Іntugаmе VR – приложение, чрез което всяка компютърна игра може да се изживее във виртуална реалност. Като за целта няма значение каква е графиката й, жанрът или годината на излизане. Чрез приложението всяка компютърна игра може да се изпита реалистично само c помощта на смартфон, компютър и „шлем”.
В момента създателите на Іntugаmе работят по проекта, който ги отвежда в Силициевата долина. Intugame SDK (Software Development Kit – цялостен комплект за разработка на софтуер) за виртуална реалност. Игрите и приложенията, създадени с него, ще вървят на всички VR headsets – от Google Cardboard през Samsung Gear VR до Oculus Rift.

Източник: Economy.bg

(Visited 186 times, 1 visits today)

Коментари