Безплатна лекция на тема „Уеб технологии“ пред дванадесетокласници от ГПЧЕ – Плевен

georgigpche1
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Георги Прусийски, лектор от Webrika Academy, изнесе лекция и презентация на тема „Уеб технологии“ пред дванадесетокласници от ГПЧЕ – Плевен. Учениците се запознаха с най-актуалните и използвани езици за програмиране и платформи, с видовете социални мрежи и възможностите, които предлагат за обучение и реализация, както и със съвременните тенденции в развитието на модерните уеб технологии.

Идеята на този тип лекции е да се популяризира програмирането сред учениците, да стане по-достъпно за тях и посредством това да се мотивират да се занимават с новите технологии.

Все по-голям става дела на младите IT специалисти, които се развиват в сферата на IT технологиите, преди да започнат своето обучение във университети и колежи. Това е и причината екипът на Webrica Academy да прави изнесени лекции пред ученици в плевенските училища. Един от начините младите хора да останат и да се развиват в родните си градове е като се създаде благоприятна база за тяхното обучение още в училищна среда. По този начин те ще бъдат подготвени за бъдещото си развитие.

IT академиите са едни от малкото места, в които младежи могат да се обучават и реализират, още преди да са получили диплома от висше учебно заведение.

georgigpche2 georgigpche

(Visited 166 times, 1 visits today)

Коментари