Има ли я добрата новина? Ти избираш!

positivethink
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Всеки ден в страната и света на бял свят излизат множество нови сайтове и онлайн бизнеси. ИТ индустрията вече е неизменна част от нашия живот, а смарт устройствата не са прищявка, а потребност.
Днес може да се каже, че е един обикновен ден, в който стартира нов сайт. Някои от вас биха казали: „Нищо ново! Каква нужда има от още един информационен сайт?“. Но тук въпросът не е: „Дали…?“, а „Защо има нуждаме от него?.
Винаги съм знаела, че е хубаво добрите новини да се прокламират повече в обществото. Но доскоро не си давах сметка каква огромна нужда имаме от това. Може би съм късметлийка, но животът ми ме е срещнал с много добри и интелигентни млади хора. Точно затова аз исках да напиша материал, посветен на младите и активни българи, които печелят световни награди и прославят името на България. И като всеки човек на новото време днес – потърсих информация в Гугъл. Написах думите: „българите все по-“ и исках да попадна на някаква статистика, която да подкрепя моите наблюдения, че българите стават все по-социално активни и отворени към света.
Прилагам само първите две страници от моето търсене.

post-positive-start2 post-positive-start

Мисля, че тази гледка говори по-добре от думи.
Ето ЗАЩО имаме нужда от сайта www.positive.bg.
Защото искаме добрите новини да достигат до нас толкова бързо, колкото и недотам позитивните. Защото смятам, че: колкото и бедни българи да има, има и такива, които успяват, въпреки кризата със собствените си усилия; колкото и глупави да има, има и българчета, които спечелиха световен турнир по шах тази година; колкото и кадри да заминават в чужбина, има и такива, които се връщат.
Този сайт е насочен към тези вторите, които носят добрите новини в България. Една от грешките на днешната журналистика е да мисли, че скандалът и лошата новина продава, но това отказва хората да следят всякакви новини изобщо. Аз съм от тези, които сутрин изключват телевизора, заради негативния поток от информация и неприятния старт на деня. След това се отказах да го включвам изобщо. Но този сайт показва позитивните новини, които може би са точно толкова, колкото и негативните, но малко хора се концентрират върху тях.
––––––––
P.S. Внимание! Следенето на тази страница може да предизвика сериозен прилив на ендорфин и позитивна енергия.
Странични ефекти: Широка усмивка; Сълзи от радост; Повишено желание за взаимопомощ.

Автор: Надежда Ангелова

(Visited 93 times, 1 visits today)

Коментари