Българско хоро ще се вие пред милиони от цял свят в Индия

bg-horo
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Над 200 танцьори от България ще вземат участие в Световния фестивал на културата, който ще се проведе от 11 до 13 март 2016 в Делхи. България е една от 15-те страни, избрани и поканени да представят своя автентичен фолклор пред света. Български народни танци ще се гледат от над 3.5 милиона души на сцена с размерите на 6 футболни игрища.

Световният фестивал на културата се организира от международната организация „Изкуството да живееш“ по повод 35-ата ѝ годишнина от създаването й. Събитието е създадено с цел да се отпразнува мира, любовта и разнообразието на народите чрез представянето на традиционни за всяка държава танци, музика, изкуство и кухня. Чрез фестивала, организацията „Изкуството да живееш“ цели да насърчи взаимното разбирателство между различните народи, религии и етноси, като по този начин припомнят, че света е едно голямо глобално семейство. Сред известните знаменитости, които ще вземат участие са Шакира, Шаги и Брайън Адамс.

Българската група е с хореограф Лорета Димитрова от студио „Лира Денс“. Освен професионални танцьори ще има и аматьори. Професионалистите ще изпълнят хореографията „Копчетата“, а след това всички заедно ще изиграят Дунавско хоро.

(Visited 147 times, 1 visits today)

Коментари