Кулинарният фестивал „Хляб и вино“ с второ издание в Стара Загора.

stz-vino
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Кулинарният фестивал „Хляб и вино“ се завръща с второто издание, което ще се проведе в Зимната градина на Парк-Хотел „Стара Загора“ на 29 ноември 2015 г. Фестивалът събира ценители на хубавото вино, здравословния хляб и кулинарното изкуство от цялата страна.

На своеобразния винено-кулинарен маратон ще бъдат изложени най-добрите вина на водещи български винарни и приготвени десетки видове здравословни хлябове и хлебни деликатеси. А гостите на събитието ще имат възможността да ги дегустират и да се запознаят отблизо с начина им на приготвяне.

Изявени майстор-готвачи ще демонстрират на живо как се готвят различни ястия с вино, ще обяснат тънкостите на всяка рецепта, а посетителите ще могат да опитат от кулинарните шедоври. Специално за второто издание пристига кралят на пица-акробатиката Радо Кирязов, който неотдавна спечели 6-то място на Световното кулинарно първенство в Италия.

Сред участниците във фестивала тази година ще бъдат и утвърдени производители на месни деликатеси, сирена и кашкавали.

Организаторите от Парк-Хотел „Стара Загора“ са подготвили интересна фолклорна програма, изпълнена от представители на читалище „Пробуда“ на селото с винарски традиции – Змейово. Гости отново ще бъдат и артистите от „Театър на трохите“ към национална мрежа „Хлебни къщи“. Мрежа „Хлебни къщи“ пък е подготвила интересна изненада – месене и печене на тържествена погача със символите на Стара Загора, които ще бъдат изработени от тесто с помощта на гостите на фестивала.

Тази година Фестивал „Хляб и Вино“ ще бъде организиран с благородна благотворителна кауза. Цялата набрана сума от входната такса от 5 лв. ще бъде дарена за закупуване на специална електрическа количка на 9-годишния Алекс Недков от Стара Загора, който страда от спинална мускулна дистрофия.

(Visited 92 times, 1 visits today)

Коментари