ПЛЕВЕНСКИ УЧЕНИЦИ НА СЕМИНАР НА ТЕМА „ОБРАЗОВАНИЕ В САЩ”

интелект
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

На 16 ноември, по повод Международната седмица на образованието, ученици от плевенската ДФСГ „Интелект” имаха приятната възможност да присъстват на презентационен семинар на фондация „Фулбрайт” на тема „Образование в САЩ”.

По програма „Фулбрайт” се извършва образователен и културен обмен между САЩ и над 155 други държави в целия свят. Фондацията отпуска ежегодно около 8 000 нови стипендии, като голяма част от фулбрайтовите стипендианти се реализират успешно в различни професионални сфери. Сред тях има изтъкнати учени, журналисти, хора на изкуствтото, дипломати, държавни глави и министър-председатели. Български представител е бившият министър на финансите Милен Велчев.

Учениците на ДФСГ „Интелект” бяха запознати с кандидат-студентските програми „Opportunity Fund – Bulgaria” и „Virtual Advising programme”. Те са предназначени за изявените ученици с високи академични резултати,отличия и разнообразни интереси, които обаче не реазполагат с финансови средства за кандидатстване и образование в акредидираните унивеситети на САЩ.

Глобалното финансиране на фондацията „Фулбрайт” се осъществява от конгреса на САЩ, като допълнителни средства за увеличаване на бюджета се отпускат и от много от другите страни по програмата.

(Visited 27 times, 1 visits today)

Коментари