За първи път в чужбина ще бъде издадена българска книга – игра за деца

kniga-igra
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Авторът Никола Райков подписа договор с голямата латвийска издателска къща Avots Publishers като по този начин, за първи път българска книга-игра ще напусне рамките на страната ни. Заглавието на книгата е „Голямото приключение на малкото таласъмче“.

У нас, Никола Райков е популярен с първите по рода си книги – игри за най-малките. Те дават възможност на децата сами да избират края, като за целта им се предлагат от 20 до 30 възможни завършека. Авторът е и актуалният носител на най-престижната награда за детска литература в България „Константин Константинов“.

От Avots Publishers планират да издадат „Голямото приключение на малкото таласъмче“ колкото се може по-бързо. Целта е да бъде в наличност за най-голямото книжно изложение в страната, провеждащо се през месец февруари. Освен латвийски книжен вариант, книгата ще има и електронен такъв, който ще е безплатен (по настояване на Райков). В най-скоро време, на сайта на автора се очаква да се появят електронни издания с версии на руски, испански, италиански, преведени изцяло от доброволци. Те ще станат част от наличните безплатни версии на бългрски и английски, намиращи се в сайта: http://prikazka-igra.com/

Текст с изменения: Теодора Николова

Източник: http://knigi-igri.bg/articles-reviews/articles-news/item/149-balgarska-kniga-igra-shte-izleze-v-chuzhbina

(Visited 129 times, 1 visits today)

Коментари