Рекламата на България с близо половин милиард гледания.

brand-bg
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Българските туристически реклами са реализирали близо 442 млн. гледания от европейски зрители. Данните са част от отчета за изпълнение на проект „Провеждане на целогодишна рекламна кампания на България по водещи паневропейски телевизионни канали“. Проектът е на обща стойност около 3 млн. евро и се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие 2007 – 2013 г.“

Рекламните клипове, представящи България пред Европа, са в два варианта – един имиджов спот и един с акцент върху културно-историческия туризъм, направени на немски, френски, английски, руски, испански и български език.

В периода март – октомври 2015 г. рекламните клипове на  България по четирите паневропейски телевизии (Eurosport, Discovery Channel, Euronews, National Geographic Channel), са били излъчени 2 074 пъти, като са достигнали близо 442 млн. гледания. Клиповете са излъчвани в праймтайма на телевизиите, вечер и в сутрешните емисии.

Кампанията по излъчването им е била на три вълни с продължителност по около 8 седмици всяка със средно по три излъчвания дневно.

Рекламните видеа може да видите тук:

Източник: Министерство на туризма

(Visited 59 times, 1 visits today)

Коментари