Един стар компютър – една непотребна вещ…или не точно

12063451_1495781684055719_1861370219038467862_n
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

За повечето хора не е проблем да подменят остарелия си компютър с нов и така да си създадат поредната ненужна вещ. Но това е за повечето хора, а не за всички. За жалост, все още има семейства, които не могат да си позволят да притежават една от тези „умни“ машини. И тук идва на помощ точно онзи непотребен компютър, на който обаче се вдъхва нов живот.computer

А кой е „отговорен‘‘ за това ли? Неговото име е Ангел. Той живее в село Арбанаси в малка, скрома къща. Именно там му хрумва идеята да ремонтира безплатно стари компютри, които да подарява на бедни деца. Вече е помогнал на повече от 10 семейства. И не – не го прави за пари или слава. Мъжът отделя по три-четири часа на ден, за да ремонтира ненужните вещи за едни, които впоследствие стават толкова ценни за други.

Слагам специални програми, които са насочени към най-малките – програмки за рисуване, за изучаване на азбуката, на компютрите има още филми и игри без насилие.“ , разказва Людмил.

Инициативата прераства в мисия, която е ненужните вече компютри да бъдат оборудвани с образователни програми за бедни деца.

Ако и вие имате компютър, който вече не използвате, или пък искате да помогнете по друг начин на Людмил, можете да му пишете на: ludmil@kpacota.com

Текст с изменения: Теодора Николова

Източник: Novanews.bg

Повече за инициативата: https://www.facebook.com/staripc/

Видео: http://vbox7.com/play:44239c0ca5

(Visited 107 times, 1 visits today)

Коментари