„Коледни сладки от сърце“ майсториха доброволци за пенсионери в Пловдив

sladki-plovdiv
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

През зимните месеци е времето на семейните празници, топлината и домашния уют. В нашето завързано общество понякога живеем на автопилот и чак в края на годината си правим равносметка за случващото се. Тогава ние осъзнаваме кои са всъщност близките до нас хора и важните неща в живота, затова и отваряме сърцата си за повече благотворителни инициативи.

Доказателство за това е и инициативата на доброволци от Пловдив, които в неделя (29.11.2015г.) майсториха коледни сладки. За всички, които също желаят да се влючат, трябва да знаят че инициативата им ще продължи още две поредни недели (6 и 13.12.2015г.) като началният час е 9, а мястото на събитието – квартал „Капана“. В края на всеки от дните те ще могат лично да занесат опечените курабийки в дома „Свети Василий Велики” в Пловдив и да се срещнат с възрастните хора като им дарят духа на идващите празници.

Инициативата се поддържа от „Фермата”, Националният алианс за работа с доброволци и Аз обичам Пловдив I love Plovdiv. Брашното, основната съставка за „курабийките от сърце“, е дарено от външна фирма и за трите работилници. Освен продукти, за майсторите са осигурени шапки, престилки и ръкавици. „Спазени са всички хигиенни изисквания, каквато е традицията в кулинарния ни клуб”, увери Гергана Кабаиванова от „Фермата” и допълва, че не толкова материалната, а моралната подкрепа за кампанията е по-важна.

Екипът на Positive.bg също Ви желае вдъхновение за повече добри дела!

Надежда Ангелова

(Visited 94 times, 1 visits today)

Коментари