Красимир Рангелов ще изработва паметника на Данаил Попов

danailpopovpametnik
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Скулпторът Красимир Рангелов ще изработва паметника на Данаил Попов в Плевен. Това днес реши комисия с председател Григор Гошев и членове: проф. Иван Стоянов, арх. Бойко Балтаков, д-р Галина Цветкова,  Габриел  Георгиев, Панайот Йорданов и Искра Ганева.

Конкурсът бе обявен от Сдружение „Васил Левски“ – Плевен. Според изискванията, монументът трябва да бъде реалистично третиран образ на Данаил Попов, както и да бъде архитектурно адаптиран към избраното място. В конкурса можеха да участват професионални скулптoри и архитекти.

Три авторски колектива участваха с проекти за паметник на бележития плевенчанин. Освен Красимир Рангелов, който работи с арх. Иво Петров, в конкурса се включиха скулпторът Иван Атанасов с арх. Лазар Лазаров и Убавка Тончев и Костика с арх. Красимир Попов.

По регламент, авторите, спечелили конкурса , следва да сключат договор със сдружение „Васил Левски” за реализация на проекта в определения срок.

Припомняме, че през февруари тази година Общинският съвет в Плевен излезе с решение за изграждане на паметник на Данаил Попов, а работата по организацията и събиране на средства се пое от Сдружение и общински комитет ,,Васил Левски“.

За набиране на дарения е разкрита банкова сметка в СИБАНК: №BG56BUIB98881044221900  BIC BUIBBGSF

(Visited 55 times, 1 visits today)

Коментари