Малките предприемачи от ОУ „Йордан Йовков“ гр. Плевен с благотворителен коледен базар

12312195_10201041611558341_219888398_n
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Петокласниците от ОУ „Йордан Йовков“ гр. Плевен организират Коледен благотворителен базар , на който ще бъдат изложени ръчно изработени от тях артикули. Събраните парични средства ще бъдат дарени на децата от Дом за деца лишени от родителска грижа „Детелина” гр. Плевен. Коледният базар ще се проведе на 15, 16 и 17 декември от 12 до 13 часа в училище Йордан Йовков.

Идеята за благотворителен базар възникна след лекция по предприемачество, изнесена от Георги Прусийски, съосновател на Webrika Academy. След като децата бяха запознати с основите на предприемачеството им бе възложен проект, чрез който да усвоят преподаденото. Разделени в отбори, петокласниците трябваше да изработят креативен продукт с подръчните материали и да го „разменят“ за нещо с по-висока стойност.

На втората среща учениците от ОУ „Йордан Йовков“ презентираха своите проекти пред лидера на проекта Георги Прусийски. Младите предприемачи се откроиха с изключителна креативност и усет към изработката на своите проекти, свързани с играта по предприемачество. Така се зароди идеята децата да изработят още ръчно направени изделия, които да бъдат продадени на символична цена с благотворителна цел.

(Visited 159 times, 1 visits today)

Коментари