Младежи премахнаха графити от паметник „Майка България“ в Плевен

1
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Младежи почистиха емблематичния за гр. Плевен паметник „Майка България“ от грозно изрисувани графити. Инициативата се заражда в отговор на опоругаването на паметника с изкъртването на паметната плоча на монумента преди няколко седмици. Паметникът, превърнал се в един от символите на града, от години е обект на изява на любители на графитите, които загрозяват величието му с грозни надписи.

В навечерието на честването на 138 години от освобождението на Плевен, младежите направиха символичен подарък на гражданите. Те почистиха старателно и безвъзмездно всички надписи и рисунки от паметника, както и пространството около него.

Почистването на исторически паметник не изисква много средства, но изисква почит към историята на България и един ден отделено време. И докато едни го поругават, а други го чистят има надежда за добрия пример!

Историята и паметниците, възхваляващи я са нещо, което всеки българин трабва да почита и уважава. Без значение времето, събитието и годината, които отразяват, те са историческата памет на държавата ни и ние като нейни наследници сме длъжни да пазим!

(Visited 279 times, 1 visits today)

Коментари