България може да има своя легенда в кикбокса

kikbox2
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

В Дъблин, Ирландия се проведе Световно първенство по кикбокс. В него взеха участие 745 състезатели от 60 държави, като България беше представена от 8 кикбоксьори. Националите ни се завърнаха с три медала – два златни и един сребърен.

На финала (стил лайт контак), Емануил Димитров (кат. до 79 кг.) победи руснака Александър Вернер. В същия ден бе организирана специална гала вечер, на която българинът изигра и финална среща в стил пойнт файтинг, като не даде никаъв шанс на своя опонент и в резултат, прибави и втора титла към колекцията си. По този начин, Димитров се превърна в първия кикбоксьор с титли в три стила, завоювани само за една година (миналия месец той спечели злато и в стил киклайт контакт).

Ето какво каза и самия Димитров при посрещането си на Летище София:

Малко състезатели рискуват да играят на различни правилници в една и съща година, понеже това носи своите рискове, обърква играта и е трудно да прескачаш от стил в стил, но ние поехме този риск и той ни се отплати и то по невероятен начин“.

kikbox

*Дюк Нуамеруе (има нигерийски корени – бел.авт.) другият български представител спечелил сребърен медал в категорията до 84 кг., стил лайт контакт. На финала, той загуби от Денис Марцевич от Русия, а щабът ни се оплака от некоректно съдийство в срещата.

Ето как коментира срещата и самия Нуамеруе:

Няма да излъжа, малко ми е тежко. Цялата среща беше много тежка и в момента ми е много тежко. Много се надявах да взема златото, но просто съдийството беше много оспорвано и в трите рунда и накрая просто така се получи, че загубих с една точка“.

kikbox1

Текст с изменения: Теодора Николова

Източник: http://btvnovinite.bg/article/sport/balgarin-napat-da-stane-legenda-v-kikboksa-video.html

(Visited 188 times, 1 visits today)

Коментари