Българка стана европейски шампион по карате

shampionka-karate
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Бургазлийката Илиана Аладжова, състезателка на клуб „Бургас дожо“, спечели за страната ни европейска шампионска титла по карате-шинкиокушин (Киокушин) от първенството, провело се в Полша на 27 и 28 ноември.

Тя се състезава в категория до 50 кг. при девойките във възрастова група кадети (до 16 г.) и стигна до финала уверено, благодарение на добрата си тактика и скорост. Затруднения й създаде първата половина на полуфиналната среща с Ваго Грета от Унгария. В последствие обаче българската състезателка успя да разбие кондицията на унгарката и победи убедително.

Във финалния двубой Илиана Аладжова се изправи срещу представителката на домакините Юлия Кеджиерска. И двете състезателки започнаха много напористо, но българката водеше в двубоя. В стремежа си да изравни полската състезателка допусна две нарушения, които само увеличиха баланса на Аладжова и след крайния сигнал единодушното съдийско решение 5:0 съдийски гласа бе в полза на българското момиче.

Освен титлата на Илиана, националният ни отбор по карате за кадети и кадетки взе още второ и едно трето място. Третото място е на Деница Георгиева в дисциплината ката, Александър Костадинов се класира на второ място в категория до 60 килограма при кадетите.

Домакин на първенството догодина ще бъде България.

Текст и обработка: Надежда Ангелова

(Visited 64 times, 1 visits today)

Коментари