Българче сред младите надежди на Барселона

barca1
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

15-годишното българче Йоско Теменужков прави фурор в школата на европейския клубен шампион Барселона. Йоско е наричан от съотборниците си „Кун“, тъй като това е превода на името му на каталунски. Роден е в София на 1 февруари 2000 г. На семейството му се налага да се премести да живее в Испания, когато детето е само на 18 месеца. Той започва да се занимава с футбол още от ранна възраст и сменя няколко школи и отбори. Миналия сезон привлича вниманието на каталунците с 43 гола за Леида така се озовава в Барселона. barca2

Кун е голмайстор на юношеския отбор на каталунците до 15 години с 9 гола от 7 мача. Той е вкарал близо 40% от общия брой попадения да тима, които са общо 23.

На челно място в официалния сайт на Барса е поместен материал, който обръща внимание на впечатляващото представяне на 11-те юношески формации на клуба – от 8 до 16-годишни, които са отбелязали 425 гола в 77 изиграни мача. Името на българско дете там изпълва с гордост не само неговите родители, но и всички българи, изпълнени с очакване той да се превърне в една от следващите велики звезди на клубния отбор.

barca3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Надежда Ангелова

(Visited 166 times, 1 visits today)

Коментари