Още една легенда на юбилейния мач на Христо Стоичков

Dzola
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Феновете на Цар Футбол у нас очакват с нетърпение 20 май 2016 година. Тогава ще се изиграе Юбилейния мач на легендата на българския футбол – Христо Стоичков, и по всичко личи, че събитието ще е запомнящо се.

Вече е ясно името и на още една футболна звезда, която ще вземе участие във футболния спектакъл и това е Джанфранко Дзола – една от най-големите легенди на Италианската Серия А.

Ето какво казва и съотборникът на Камата от Парма във връзка с бъдещия мач: „Много ще се радвам да видя всички тези футболни корифеи и мои добри приятели отново на зеления терен. А когато поводът е да почетем един от най-великите играчи, за мен ще е огромна радост да съм част от този футболен спектакъл“.

А кой е всъщност Джанфранко Дзола? Той е една от най-запомнящите се футболни фигури във Висшата лига – удостоен е от кралица Елизабет II с Ордена на Британската империя за особени заслуги към английския футбол. За седем сезона в английската Премиершип, той успява да плени сърцата на всички фенове на Челси. Два пъти е избиран за играч на сезона, а през 2003 г. и за най-великия играч на клуба за всички времена. С екипа на „сините от Лондон“, Дзола има 312 мача и 80 гола. А с националния отбор н Италия е изиграл 35 мача и става световен вицешампион в САЩ през 1994 г.

dzola1

Дзола по времето, когато е част от Парма

dzola2

Дзола по времето, когато е част от Челси

Текст с изменения: Теодора Николова

Източници: http://uspelite.com/pozitivnoto-v-bulgaria-za-poslednite-24-chasa-54/

http://gong.bg/football-sviat/legioneri/dzola-za-men-e-ogromna-chest-da-igraia-za-stoichkov-354915

(Visited 168 times, 2 visits today)

Коментари