Една шампионска ледена приказка

shampion-9-god
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Тя се казва Мария и е определяна от специалистите като бъдеща Олимпийска надежда. Макар и да е на скромната възраст от 9 години, вече има спечелени 24 отличия, от които 18 първи места на състезания по фигурно пързаляне у нас и в чужбина. На 8 години, поставя рекорд за България при изпълнението на двоен аксел!

Казва, че за нея фигурното пързаляне е любов: „Бях на три когато с родителите ми, отидохме до пързалката. Малко след като те се качиха на леда им се присмях, казвайки им – аз мога по-добре – като имате предвид, че дотогава никога не бях карала кънки“, разказва тя с усмивка за това как е започнало всичко.

Нейни треньори и ментори са Андрей Лутай и Ирена Денкова, които от самото начало се грижат за израстването й, за да може един ден, тя да се превърне в  световен шампион.

Младата звезда тренира три часа на ден, освен неделя, когато отделя време за себе си и любимите си хора. Обича класическата музика и харесва костюмите, с които се състезават фигуристките. Въпреки натоварения си график, тя намира време за учене и е отличничка в училище.

Красивото и положителното в историята на Мария е, че тя е една от малкото щастливци, осъзнали какво искат да правят в живота: „Това, което най-много ми харесва във фигурното пързаляне е красотата, която се крие във всяко едно движение, свободата и също така трудностите, които ми позволяват да съм тази, която виждате днес“.

Текст с изменения: Теодора Николова

Източници: http://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/da-badesh-shampionka-na-leda-na-9-godini.html

http://ladyzone.bg/article/lica/marija-kogato-sam-na-leda-imam-chuvstvoto-che-letja.html

(Visited 20 times, 1 visits today)

Коментари