Плевен е домакин на Международния турнир по класическа борба „Освобождение“

front-borba
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

В навечерието на празника на Плевен (10-ти декември) и 138-та годишнина от Освобождението на града от турско робство, Спортен клуб по борба „Изобор“, традиционно организира Международен турнир по борба. В турнира са поканени отбори от държави, участвали в Освобождението на град Плевен. Към момента участие са потвърдили три отбора от Румъния, един от Македония и десет български отбора от цялата страна.

Основно условие за участие в турнира е младежите-състезатели да са родени през 2000, 2001 и 2002 година. Те ще бъдат разпределени в 8 категории: 6 за момчета и 2 за момичета.

Очаква се отборите да пристигнат в град Плевен на 11-ти декември. Схватките започват в 9 часа на 12-ти декември (събота) в залата по борба (до бившата колописта).

Входът е свободен за всички жители и гости на град Плевен, които желаят да посетят събитието.

За първи път турнирът се организира през 1974г. и досега е провеждан повече от 15 пъти. Поради ред причини събитието не се е състояло през последните 8 години, но сега се възражда с пълна сила с общите усилия на председателя на клуба по борба Володя Вълков, треньорите Петър Антов и Момчил Сирашки, както и хора от местния бизнес. Чрез популяризирането на този спорт, организаторите имат желание да породят интерес в повече деца, които да посетят залите по борба, защото това е спорт с традиции в България и се надяват да имаме както бивши, така и бъдещи световни шампиони, започнали кариерата си от родните зали.

Untitled

Текст и обработка: Надежда Ангелова

(Visited 193 times, 1 visits today)

Коментари