Български проект спечели международно признание

JCI-Bulgaria-100-za-100
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

На 18.06.2016 г. в Тампере, Финландия, на специална церемония в рамките на Европейската конференция на Международната младежка камара (Junior Chamber International – JCI) бяха отличени най-добрите проекти на организацията за изминалата 2015 година.

В категория „Най-добър национален проект“, измежду кандидатурите на 37 държави, почетното първо място получи проектът на JCI България100 за 100“. Неговата цел е да даде възможност на организации и хора, имащи нужда от техника за осъществяване на своята дейност в социалната сфера, да получат такава от организации и хора, имащи желание да им я дадат безвъзмездно. В първите два етапа на реализация на проекта бяха дарени 150 компютъра, предоставени от C3i Healthcare Connections. Като част от проекта предстои да бъде създадена специална онлайн платформа, която да свързва нуждаещите се от компютри и друга офис техника социални и образователни институции с имащи желание да извършат подобно дарение хора и организации.

JCI-Bulgaria-100-for-100

Наградата бе връчена на президента и вицепрезидента на JCI България – Ана Николова и Петър Дяксов от президента на JCI – Паскал Дике от Нигерия и изпълнителния вицепрезидент на JCI за Европа – Джеф Хендрикс от Белгия.

На церемонията присъстваха близо 2000 делегати от повече от 40 държави от цял свят. За пръв път JCI България получава такова високо международно отличие.

JCI-European-Conference-2016-2000-delegati

За JCI Bulgaria

Junior Chamber International България (www.jci.bg) е международна неправителствена организация обединяваща млади, амбициозни и активни хора от цял свят. Организацията работи по проекти свързани с бизнеса, социалните и културни дейности, международната дейност и обученията – една своеобразна школа, която превръща членове й в изключителни професионалисти, успешни предприемачи и дейни лидери, като им дава възможност да разширят мирогледа си, докато променят света около тях. Организацията е създадена през 1944г, в щата Мисури, САЩ и към момента има представителства в над 124 държави. В организация членуват хората с идеи, за които креативността не е просто дума. Те създават и надграждат над вече създаденото. В България JCI съществува от 2010 година с локални секции в София, Пловдив, Варна, Бургас и Свищов. До момента има установени взаимоотношения с БТПП, Уницеф, Президентството на Република България, AIESEC, СУ, ВУЗФ, големи компании от сферата на бизнеса, както и редица неправителствени организации.

(Visited 83 times, 1 visits today)

Коментари