Петокласници – предприемачи

jovkov7
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Днес малките предприемачи от ОУ „Йордан Йовков“ гр. Плевен презентираха своите проекти, които изработиха след лекция по предприемачество от Георги Прусийски, съосновател на Webrika Academy.

На провелия се открит урок на 17 ноември, учениците от 5 клас на ОУ „Йордан Йовков“ гр. Плевен, бяха запознати с основните теми, касаещи успешното реализиране на млади предприемачи, методите и начините за преодоляване на проблемите и превръщането им в успешен бизнес, развитие на креативното мислене и успешни практики и истории на български предприемачи.

За да могат да усвоят преподаденото от изнесения урок, Георги Прусийски даде задача на малките предприемачи. Те бяха разделени в четири отбора, с цел да изградят умения за работа в екип. След това им бяха предоставени материали, с които да създадат креативен продукт, които впоследствие да „разменят“ за нещо с по-висока стойност.

Днес петокласниците представиха своите произведения, които лично са сътворили с подръчните материали, предоставени от Webrika Academy. Младите предприемачи се откроиха с изключителна креативност и усет към изработката на своите проекти, свързани с играта по предприемачество. Георги Прусийски, като лидер на проекта, се запозна с разработките на учениците и провери с какви трудности са се сблъскали при осъществяването им.

Главният проблем, с който са се сблъскали всички отбори е бил „размяната“ на продуктите за нещо с по-висока стойност. Поради тази причина се зароди и идеята да бъдат предоставени безвъзмездно още материали на малките предприемачи, с които да изработят продукти, които да бъдат продадени на благотворителен коледен базар. Децата приеха идеята с ентусиазъм, като най-много се зарадваха на факта, че по този начин ще направят добро и ще помогнат на хора в нужда.

Подробности за Коледния благотворителен базар очаквайте съвсем скоро.

Автор: Пламена Иванова

(Visited 89 times, 1 visits today)

Коментари